About Marianne

Mijn naam is Marianne – het Franse symbool voor ‘de vrijheid’. Na mijn studie maatschappelijk werk – inmiddels ruim 20 jaar geleden – ben ik als psychosociaal hulpverlener gaan werken in de wereld van de gedwongen hulpverlening. Mijn houding heeft zich altijd gekenmerkt door: de ander van mens tot mens ontmoeten, er van uitgaande dat je zóveel méér bent dan je daden. Dit heeft mij prachtige gesprekken en een grote dosis ervaring opgeleverd. Door de verhalen die ik in mijn werk heb meegekregen realiseerde ik mij hoe uitdagend het leven voor mensen kan zijn èn hoeveel veerkracht de mens ook heeft. De jaren van ervaring met de forensische psychiatrie waren leerzaam, maar maakten ook dat ik beetje bij beetje mijn zorgeloosheid, mijn opgewektheid, mijn vertrouwen dreigde te verliezen en dat wilde ik niet laten gebeuren. Ik heb er toen voor gekozen om een andere weg in te slaan en ben gaan werken bij een sociaal wijkteam – een wijkteam waar bij uitstek de nadruk ligt op de eigen kracht en de eigen regie van mensen. Dit maakte mij nieuwsgierig – hoe kan je mensen weer hun eigen kracht, hun eigen kwaliteiten, hun eigen mogelijkheden laten ervaren? Om die reden ben ik mij gaan verdiepen in het oplossingsgericht werken en heb ik mij een stijl van coaching eigen gemaakt die uitgaat van hoop, vertrouwen en geloof in het potentieel van de ander. Ik merkte echter ook dat niet iedereen ‘weer wil praten’ over de uitdagingen in het leven, ‘dat lost niks op!’… In mijn visie is dat inderdaad in sommige situaties het geval. Soms zit het hoofd zo vol, dat praten het voor je gevoel alleen maar ‘voller’ maakt – er kàn simpelweg niet nog meer info bij. Overzicht geeft het dan, wanneer de informatieverwerking weer op gang komt en er weer ruimte voor groei kan ontstaan. Rust, wanneer terugkerende belemmerende overtuigingen van hun lading ontdaan worden. Inzicht, wanneer je je situatie visueel kunt maken.

Dit alles maakt dat ik er voor gekozen heb om mijn naam eer aan te doen en in vrijheid – binnen Bewuste Groei – vorm te geven aan wat mij drijft: jou laten groeien, door gebruik te maken van jouw onbewust aanwezige kennis, kwaliteiten en vaardigheden, zodat ook jij de ultieme vrijheid kunt ervaren: de vrijheid om vanuit rust en overzicht je eigen keuzes te maken, jezelf recht te doen.

 

Mijn idee: je leven vormgeven doe je uiteindelijk zelf – maar je hoeft het niet alléén te doen. Als je de moed en wil hebt gevonden om weer meer aan het stuur van je eigen leven te staan, dan ben je welkom bij Bewuste Groei en kunnen we samen bekijken wat ik voor jou kan betekenen.

Achtergrond:

  • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening
  • NLP Practitioner en NLP Master
  • IEMT Practitioner
  • ReAttach specialist
  • Diverse trainingen in oplossingsgericht werken
  • Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet
  • Een taal Erbij
  • Sociale Netwerk Strategieën.